Yukarı kaydır
Bize Ulaşın
Yedi Eylül Mh. 5540. Sk. No:53
info@ajanspratik.com
Tel: +90 850 840 4044
Teknik Destek
help@ajanspratik.com
Whatsapp: +90 546 840 4044

ÇÖZÜLDÜ: İkinci Monitörde Adobe Illustrator Çalışmıyor

Merhabalar. Yazımızın başlığındaki “İkinci monitörde” cümlesi doğru yazılmıştır. Öncelikle yaşadığımız sorunlardan bahsedelim.

SORUNLAR

Ajansımızda kullandığımız ve 2 monitörün bağlı olduğu cihazımıza yeni model Asus ROG Crosshair VIII Hero anakart satın aldık. Adobe Creative Cloud’u yüklediğimizde Illustrator’ün çalışmadığını gördük. En az 10-15 defa Adobe’nin çalışanlarından destek aldık fakat sonuca ulaşamadık.

Kendileri bize ekran kartının arızalı olduğunu değiştirilmesi gerekebileceğinden bahsetti fakat bu ekran kartı da basite alınamayacak Asus ROG Strix GTX 1070 modeli… Biz bu ekran kartını anakartı almadan önce de kullanıyorduk. Hatta Adobe’nin tavsiye edilen ekran kartları listesinde de yer almakta.

Sorunları programlarda aramaya başladık. Kurduğumuz programları kaldırdık, fakat yine de çalıştırmayı başaramadık. Kendi aramızda tartışırken arkadaşlarımızdan biri dalga geçmek amaçlı “Bu program sağ monitörde çalışıyor, sol monitörde çalışmıyor.” dedi gülerek. Hiç birimiz ciddiye almasa da ciddiyetimizi koruyarak testimizi yaptık ve gerçekten birincil monitörde bu sorun yaşanmıyordu!

Hemen araştırmaya koyulduk, Google arama motorundan yardım alarak sorunumuza çare bulmaya çalıştık. Bizim gibi bir kaç kişi daha aynı sorunu aynı markanın ana kartıyla yaşadığını fark ettik. Fakat çok net sonuçlarla karşılaşamadık.

ÇÖZÜM ADIMLARI

Bu olayların ardından sırasıyla driver kaldırmaya başladık. Kurmuş olduğumuz driverları önem derecesine göre sonran başa doğru kaldırdık. Ve sonuç! Sonic Studio ve Sonic Radar programları garip bir şekilde ekran kartı ile çakışmaya neden olup 2. monitörümüzde Adobe Illustrator’ü çalıştırmamızı engelliyormuş. Seslerimizi düzgün bir şekilde işleyebilecek Realtek’in anakartımızla uyumlu bir sürümünü kurup ses problemimizi de ortadan kaldırmış ollduk.

SONUÇ

Sonuç olarak belirtmemiz gerekiyor ki ne yazık ki güncellemeler yapılana kadar Asus Anakart, Sonic Studio, Nvidia Ekran kartları arasında yaşanan bir çakışma nedeniyle ikinci monitörde illustrator programı çöküyor ve çalıştıramıyoruz. Çözüm için Sonic Studio ve Sonic Radar programlarını Başlat düğmesine basarak arayıp, ardından sağ tıklayıp kaldır demeniz yeterli olacaktır.

İyi çalışmalar.

Author avatar
Hüseyin Aydın
https://ajanspratik.com
Size en iyi deneyimi sunmak için çerezleri kullanıyoruz.